Fetaostlax med rödbetsquinoa

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4skonn- och benfria bitar lax á 150 gr
- 1tsksalt
- 1krmnymald vitpeppar
- 200gfetaost
- 1dlturkisk yoghurt
- 0,5tsktimjan
Rödbetsquinoa
- 4rödbetor
- 1stor röd lök
- 2mskolivolja
- 4dlvatten
- 1tsksalt
- 2dlquinoa
- 150gruccola
Så lagar du
1. Rödbetsquinoa: Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta rödbetor och lök. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stek i ugnen ca 20 min.
2. Koka upp vatten och salt. Skölj quinoagrynen i hett vatten och häll dem sedan i det kokande vattnet. Koka 15-20 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in.
3. Lax: Salta och peppra fisken runt om. Rör ihop ost, yoghurt och timjan med en gaffel. Fördela blandningen på laxen. Fös rödbetorna åt sidan så att det finns plats för laxen och stek ytterligare ca 12 min tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.
4. Lägg upp laxen och blanda ner rödbetorna i den kokta quinoan och blanda sist ner rucolan. Smaka av om det behövs salt och peppar.