Fettuccine med fläsk, mascarpone och vit tryffelolja

Publicerat:
2020-05-25Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4tskolivolja
- 100gsmör
- 1mskrosmarin, färskhackad
- 1stor lök, skalad och hackad
- 500gfläskfärs
- 250gmascarpone
- 150gfrysta ärtor, tinade
- 2mskbladpersilja, färskhackad
- 350gfettuccine, torkad
- 60gpecorino-ost, färskriven
- 4mskolivolja med vit tryffel
- salt och färskmalen svartpeppar
Så lagar du
1. Fyll en stor kastrull med 4 liter vatten, tillsätt 1 matsked salt och koka upp på hög värme.
2. Värm samtidigt oljan, smöret och rosmarin i en medelhög kastrull på medelhög värme. Så snart rosmarinen börjar fräsa, tillsätt löken och stek i cirka 8 minuter, rör om ibland.
3. Tillsätt fläsk, krydda med salt och peppar och stek i 15 minuter under omrörning ofta. Rör i mascarpone, ärtor och persilja och koka i 1 minut.
4. Koka fettuccinen i det kokande vatten (utan lock) till al dente. För att få den perfekta al dente-känslan, koka pastan en minut mindre än vad som anges på paketet. Rör om varje minut. Ta upp en kopp pastavatten och rör ner cirka 2 matskedar i såsen.
5. Ta bort fettuccinen ur vattnet med hjälp av tång eller en spaghettislev och lägg den direkt i pannan med såsen utan att rinna av. Rör om i cirka 20 sekunder tills pastan är täckt av sås. Rör i pecorino.
6. Servera på varma tallrikar och droppa över tryffeloljan.