Filgoodmarinad för kött

Publicerat:
2020-05-06Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Jag måste slå ett slag för fil, yoghurt och mjölk som bas i en marinad. Dags att skippa vi oljemarinader ett tag och ta fram mejeriprodukterna ur kylen!
Ingredienser
4portioner
- 2dlfilmjölk
- 1klyfta(or)vitlök
- 1knippa(or)ramslök
- 1mskfarinsocker
- 1knippa(or)timjan
- ½stcitron, det finrivna skalet
- 600gkött
Så lagar du
1. Hacka örterna och blanda ner i filmjölken. låt stå i 30 minuter och mogna innan du lägger ner köttet.
2. Marinera i minst 8 timmar.
3. Torka av köttet ordentligt.
Obs! Filen bränns ganska snabbt på hög temperatur så det är därför viktigt att du får bort så mycket fil som möjligt.
4. Grilla!
Tips! Prova gärna en annan variant av receptet, som passar perfekt till fisk.