Filmkvällssnacks

Publicerat:
2018-09-20Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Rökta mandlar med BBQ-smak
- 200gsötmandel med skal
- 1äggvita
- ½msksvartpeppar
- 1mskpaprikapulver
- 1mskfänkålsfrön
- 2tskkoriander, mald
- ½mskcayennepeppar
- ½tskmuskotnöt
- 1mskgurkmeja
- ½mskspiskummin
- ½msksalt
- alspån till rökning
Sojastekta cashewnötter
- 200gcashewnötter
- ½dlsojasås
Sockerstekta hasselnötter och frön
- 200ghasselnötter
- 3dlsocker
- 2dlvatten
- 1kvist(ar)rosmarin
- frityrolja
Så lagar du
Rökta mandlar med BBQ-smak
1. Mixa kryddorna.
2. Vänd mandeln i lättvispad äggvita och lägg upp på plåt.
3. Strö över kryddmixen och vänd runt.
4. Rosta i ugn i 175 grader tills gyllene, cirka 15 minuter. Stäng av ugnen.
5. Värm upp spån i en stekpanna. Tänd spånen med gasbrännare och släck med lock för rökutveckling.
6. Placera rökpannan på galler ovanför mandelplåten i ugnen. Lyft av locket, stäng ugnen och låt röka minst 10 minuter.
Sojastekta cashewnötter
1. Lägg nötter i en långpanna.
2. Rosta på 175 grader tills gyllene, cirka 15 minuter.
3. Ringla över soja och skaka om.
4. Låt nötterna vara kvar i ugnen och skaka med jämna mellanrum tills all soja har sugits upp av nötterna.
Sockerstekta hasselnötter och frön
1. Koka upp socker och vatten.
2. Lägg i nötter och frön, sjud tills simmig konsistens.
3. Värm upp frityrolja till 180 grader.
4. Fritera nötterna direkt ur sockerlag. De är klara när oljan tystnar. Lyft på bakplåtspapper.
5. Salta och krydda genast med finhackad rosmarin.