Filodegspaj

Filodegspaj

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

Blir ca 20 bitar:

  • 1paket
    filodeg, ca 500 g
  • 400g
    äkta fetaost
  • 6st
    stora ägg
  • 1liter
    filmjölk
  • ½krm
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar
  • 75g
    smält smör

Tillbehör

  • Rökt skinka, chorizo, eller rökt fisk
  • Sallad gärna med tomater, spenat, lök och oliver

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tina degen i förpackningen tills bladen går att lossa.

3. Kör osten till smulor i matberedare, tillsätt ägg, fil, salt och peppar. Kör snabbt ihop till en smet.

4. Pensla en ugnslångpanna med smält smör. Lägg i ett degark och pensla med smör, lägg på ytterligare ett ark och sedan ett tun lager av ostmassan. Översta lagret ska var minst 2 st degark med smör emellan.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

Dela det här receptet med dina vänner!