Finska pinnar

Finska pinnar

Publicerat:

Ingredienser

50portioner

  • 50g
    sötmandel
  • 5st
    bittermandlar
  • 4 1/2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    socker
  • 200g
    margarin eller smör

Pensling och garnering:

  • 1/2-1st
    äggvita
  • pärlsocker
  • hackad sötmandel

Så lagar du

Skålla, skala och mal mandeln. Hacka samman mjöl, socker, mandel och matfett. Låt degen vila en stund på kall plats.

Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan. Strö på pärlsocker och hackad mandel. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper

Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ugnstemp: 175°C, varmluft 175°C.

Dela det här receptet med dina vänner!