Fishtaco med mangosalsa

Publicerat:
2022-02-04Ingredienser
- ca 500gfärsk torsk
- 0,5huvud rödkål
- 2avokado
- 2mango
- 1knippa(or)koriander
- 1paketcocktailtomater
- 1gurka
- 2apelsiner
- 1dlsesamolja
- 1dlponzosoja
- 1paketshiso blad
- 3dlmajsmjöl, eller tills degen känns formbar
- 1tskbakpulver
- 2mskrapsolja
- 3dlvatten, 75 grader
- 2mskmajonäs
- 1mskvit misopasta
Frityrsmet
- 2ägg
- 1mskmjöl
- 1tsksalt
Så lagar du
- Hacka tomat, gurka, färsk mango, rödkål och shisoblad. Zesta apelsinskal.
- Häll på ponzo soyan och sesamolja på grönsakerna. Avsluta med togarashi peppar.
- Blanda majonnäs och miso till en misomajonnäs
- Blanda majsmjöl, salt, kallvatten, bakpulver och olja till tacoskalen.
- Knåda degen utan att tillsätta mer mjöl
- Ställ in degen i kylen i en halvtimme
- Dela degen i 10 delar
- Pressa varje del i en tortillapress. Har du ingen tacopress går det lika bra att kavla ut degen.
- Grädda bröden i en torr panna tills de får färg
Frityrsmet:
- Blanda vetemjöl, ägg, majonäs och salt.
- Vänd fiskbitarna i vetemjöl och sedan i frityrsmeten
- Fritera fisken i olja så att den får fin färg på båda sidor
Servering:
- Lägg upp allt i tacobrödet och servera.
Tips! Servera gärna med en alkoholfri drink