Fisk i basilikasås

Fisk i basilikasås

Ingredienser

4portioner

  • 600-700g
    fiskfilé
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Basilikasås

  • 1dl
    vatten
  • 1st
    hönsbuljongtärning
  • 1st
    liten vitlöksklyfta
  • 2dl
    lätt crème fraiche
  • 1kruk(or)
    basilika
  • cocktailtomater

Tillbehör

  • pressad potatis, ris eller bulgur

Så lagar du

Koka upp vatten, buljongtärning, pressad vitlöksklyfta och crème fraiche. Koka några minut. Mixa ner basilikabladen.

Skär bort eventuella ben. Salta och peppra fisken runt om. Lägg dem i en låg vid och gryta. Häll den varma såsen över fisken och sjud under lock 5-7 min tills fisken är färdig.

Garnera med basilikablad och halverade cocktailtomater.

Dela det här receptet med dina vänner!