Fisk i folie med vitkål, sparris och sommarlök

Fisk i folie med vitkål, sparris och sommarlök

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    bitar lax eller annan fisk
  • 0,25st
    vitkålshuvud
  • 4st
    sommarlökar, salladslökar eller vårlökar
  • 4st
    sparrisar
  • citronolja, alternativt olivolja och rivet citronskal
  • smör (kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • folie

Så lagar du

  1. Skär löken och kålen i grova bitar. Dela sparrisen på hälften.
  2. Salta och peppra fisken. Lägg en bit fisk på varje foliebit. Lägg kål, lök och sparris vid sidan av fiskbitarna. Ringla över lite citronolja och lägg i en klick smör. Salta och peppra.
  3. Knip ihop foliepaketen och lägg dom på grillen i ca 20 minuter eller i ugnen (150 grader) ca 30 minuter. Tänk på att tiden kan variera om du istället grillar fisken, ofta blir den kortare. Servera med färskpotatis.

Dela det här receptet med dina vänner!