Fisk i tomatsås med timjan

Fisk i tomatsås med timjan

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    liten purjolök
  • 1-2st
    paprikor
  • 1burk(ar)
    krossade tomater, 400 g
  • 1st
    fiskbuljongtärning
  • 1tsk
    timjan
  • ½dl
    vatten
  • 1dl
    creme fraiche
  • 600g
    fiskfilé t ex sej eller hoki
  • ½tsk
    salt, eller ½ krm vitpeppar

Tillbehör:

    Så lagar du

    1. Skiva purjolöken och strimla paprikan.

    Blanda alla ingredienser utom fisk,

    salt och peppar i en låg vid panna

    och koka upp. Koka 5 minuter utan lock.

    2. Ta bort eventuella ben och skär

    fisken i bitar. Salta och peppra fiskbitarna.

    3. Lägg ner fisken i den varma såsen

    och sjud ca 5 minuter under lock

    tills fisken är färdig.

    Dela det här receptet med dina vänner!