Fisk med curry och apelsin

Publicerat:
2016-04-13Tillagningstid:
En snabb och lättgjord fiskrätt.
Ingredienser
4portioner
- 600gfilé av kolja, torsk eller sej
- ½tsksalt
- 1gul lök
- 1msksmör
- 2krmcurry
- 2morötter (ca 200 g)
- 2dlcrème fraiche
- 1dlvatten
- 1ekologisk apelsin: det finrivna skalet + ca ¾ dl pressad saft
- 1tärning(ar)fiskbuljong
- persilja
Tillbehör
- kokt ris eller kokt potatis
- haricots verts (gröna bönor)
Så lagar du
1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut.
3. Skala morötterna och skär dem i tärningar eller tunna slantar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken.
4. Låt sjuda 5 minuter och rör någon gång under tiden. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda under lock cirka 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av.
5. Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts.