Fisk på jamaicanskt vis med mango- och kokossås

Fisk på jamaicanskt vis med mango- och kokossås

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 1
      lök
    • 8
      små potatisar
    • 1
      lime
    • 700g
      vit fisk
    • 5kvist(ar)
      koriander
    • salt och peppar
    • 1burk(ar)
      kokosmjölk
    • 1
      mango

    Så lagar du

    Sätt på ugnen på 225 grader. Skiva lök, lime och potatis tunt. Lägg upp i en ugnsfast form, men spara några av limeskivorna. Salta och sätt i ugnen i ca 15 minuter.

    Sänk ugnen till 170 grader och lägg fisken över potatisen. Lägg på den färska koriandern och baka i ytterligare 15 minuter. När fisken är fast och vit är den klar.

    Byt ut limen mot nya limeskivor eftersom den som varit i ugnen lätt blir besk. Mixa mangon med kokosmjölken till en sås. Salta, peppra och smaka eventuellt av med några droppar tabasco. Häll såsen över fisken före servering.

    Pris 104,40 kr (2006)

    Dela det här receptet med dina vänner!