Fisk Piccata

Fisk Piccata

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    fiskfiléer (torsk , hälleflundra eller annan fisk)
  • 2st
    ägg
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    hackad persilja
  • 1dl
    riven parmesanost
  • 1st
    finhackad lök
  • 1st
    finhackad röd paprika
  • 2burk(ar)
    burkar krossade tomater
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 1msk
    tomatpuré
  • 0,5st
    lime
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyforna rör sedan ner persiljan och parmesan och smaksätt med salt och peppar. Vänd de mjölade fiskfiléerna i Piccatapaneringen. Stek i olivolja några minuter på varje sida till fisken är genomstekt.

För att tillreda tomatsåsen så tar du nu och stoppar den finhackade löken i en kastrull med lite smör eller olja i botten och låter den få lite färg. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Pressa saften ur limefrukten i grytan och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt alltsammans koka upp, koka därefter varsamt några minuter.

Servera Fisk Piccata med tomatsås, ris och gärna wokade grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!