Fisk Piccata

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stfiskfiléer (torsk , hälleflundra eller annan fisk)
- 2stägg
- 2stvitlöksklyftor
- 1dlhackad persilja
- 1dlriven parmesanost
- 1stfinhackad lök
- 1stfinhackad röd paprika
- 2burk(ar)burkar krossade tomater
- 2stpressade vitlöksklyftor
- 1msktomatpuré
- 0,5stlime
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyforna rör sedan ner persiljan och parmesan och smaksätt med salt och peppar. Vänd de mjölade fiskfiléerna i Piccatapaneringen. Stek i olivolja några minuter på varje sida till fisken är genomstekt.
För att tillreda tomatsåsen så tar du nu och stoppar den finhackade löken i en kastrull med lite smör eller olja i botten och låter den få lite färg. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Pressa saften ur limefrukten i grytan och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt alltsammans koka upp, koka därefter varsamt några minuter.
Servera Fisk Piccata med tomatsås, ris och gärna wokade grönsaker.