Fiskbiffar med potatismos och örtsås & morotssallad med kikärter och äpple

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1dlmjölk eller vatten
- 1/2dlströbröd
- 400gsejfilé
- 1tsksalt
- 1krmnymald vitpeppar
- 1stägg
- 1stliten gul lök
smör till stekning
Örtsås
- 2dlturkisk yoghurt
finrivet skal av 1 citron
- 1dlhackad purjolök
- 1/2knippa(or)persilja, hackad
- 1mskdijonsenap
- 1krmsalt
Potatismos:
- 1kgkg mjölig potatis
- 2msksmör
- 1stliten gul lök
- 2 1/2dlmjölk
- 1tsksalt
- 1/2krmnymald vitpeppar
Morotssallad med kikärter och äpple
- 400 gkikärter
- 2stgrovt rivna morötter
- 1sttärnat äpple
Dressing:
- 2mskpressad citron
- 1mskolivolja
- 1/2tsksalt
- 1krmnymald svartpeppar
Så lagar du
<b>Fiskbiffar med örtsås:</b>
Lättgjorda om du har matberedare och de blir lätt riktiga favoriter med den gröna örtsåsen.
1. Blanda vätskan med ströbröd och låt svälla 10 minuter.
2. Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg och finriven lök.
3. Blanda yoghurten med finrivet citronskal, purjolök, persilja och senap. Smaka av med salt.
4. Forma små biffar. Stek dem i smör ca 3 minuter på varje sida. Servera med potatismos och morotssallad med kikärter och äpple
<b>Potatismos:</b>
1. Skala och koka potatisen.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt mjölken och låt den blir varm.
3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa den med potatisstöt eller med elvsip. Späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
<b>Morotssallad med kikärter och äpple:</b>
1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
2. Spola av kikärterna i ett durkslag och blanda med morötter och äpplen. Häll dressingen över.