Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    torskfiléer
  • potatis
  • 1paket
    bacon
  • 2st
    gula lökar
  • 1st
    squash
  • 2st
    fänkålsstånd
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Sås:

  • 1/2dl
    dill
  • 2 1/2dl
    färdig hummersoppa
  • lite vatten eller mjölk att späda soppan med
  • salt och peppar
  • 1/2
    citron

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.

Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.

Sås:

Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock.

Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra.

Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera gratängen med pressad potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!