Ingredienser
4portioner
- 800gtorskfiléer
- potatis
- 1paketbacon
- 2stgula lökar
- 1stsquash
- 2stfänkålsstånd
- 3stvitlöksklyftor
- salt och peppar
Sås:
- 1/2dldill
- 2 1/2dlfärdig hummersoppa
- lite vatten eller mjölk att späda soppan med
- salt och peppar
- 1/2citron
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.
Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.
Sås:
Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock.
Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra.
Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera gratängen med pressad potatis.