Fisksås med smak av ugnsbakad citron

Publicerat:
2020-12-21Denna sås är så enkel men ända så magisk! Jag bakar citronen på glöden, med det går lika bra att baka den i ugnen. Tänk på att citroner kan vara olika söta, så smaka av med sockret på slutet. Det är därför det står 1-2 msk socker i receptet.
Ingredienser
4 - 6portioner
- grå lax loin
- 1ststor citron
- 2dlcréme fraiche
- 1-2mskfarinsocker
- 1tsksalt
- 2krmsvartpeppar
Topping
- 0,5dlpekannötter
- 3msksesamfrön
Så lagar du
1. Baka citronen på glöden eller i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
2. Blanda ihop créme fraiche och farinsocker.
3. Ta ut citronen och stick ett hål i den och kläm ut all citronsaft. Blanda med såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Mortla pekannötterna tillsammans med sesamfröna.
5. Skär upp laxen och salta den lätt. Ringla sedan såsen över fisken och toppa upp med det pekannötterna och sesamfrön.