Fisksoppa med curry och dill

Fisksoppa med curry och dill

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    fryst sejfilé i block
  • 3st
    morötter
  • 1st
    stor gul lök
  • 200g
    champinjoner
  • 2tsk
    curry
  • 1liter
    vatten
  • 1st
    kycklingbuljongtärning
  • 1paket
    fryst dill
  • smör och olja till stekning
  • salt, vitpeppar och citronsaft

Så lagar du

Skär den frysta fisken i kuber. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Finhacka löken. Skiva de färska champinjonerna.

Sätt en kastrull på spisen. Fräs morötter, lök och champinjoner tillsammans med curryn i lite olja och smör. Häll på vattnet och lägg i buljongen. Sätt på lock och låt soppan sjuda tills morötterna känns mjuka.

Lägg i fisken och dillen. Smaksätt soppan med salt, vitpeppar och lite citronsaft. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!