Fisksoppa med kokt potatis

Fisksoppa med kokt potatis

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 400g
      torsk
    • 1/2
      purjolök
    • 1st
      gul lök
    • 1msk
      smör
    • 1msk
      vetemjöl
    • 1msk
      olivolja
    • 1burk(ar)
      musslor
    • 2dl
      matlagningsgrädde
    • 1tärning(ar)
      grönsaksbuljong
    • 1tsk
      gurkmeja
    • 1dl
      hackad dill
    • Potatis

    Så lagar du

    Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken, skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i en kastrull med smör. Lägg i musslorna.

    Tillsätt mjöl och rör ner gurkmeja, grädde och buljong (blanda enl. anvisning på förpackningen).

    Låt det koka i några minuter. Lägg därefter i fisken och låt alltsammans koka på svag värme i två till tre minuter. Smaka av med kryddor.

    Dela det här receptet med dina vänner!