Fisksoppa med saffran och tomat

Publicerat:
2019-01-28Tillagningstid:
Fisksoppa är perfekt bjudmat vintertid och den här får så god smak av vin och saffran. Receptet kan lätt dubbleras om ni är många.
Ingredienser
4portioner
- 400gtorsk-, sej- eller koljafilé
- 1tsksalt
- 2-3morötter
- 1purjolök, liten
- 1paprika
- 1fänkål, liten
- 1krmchiliflakes
- 1klyfta(or)vitlök
- 1mskolja
- ¼gsaffran (½ kuvert)
- 2dlvitt vin, torrt
- 400gtomater, finkrossade
- 8dlvatten
- 3fiskbuljongtärningar
- 2dlvispgrädde
- 1knippa(or)dill, ca 20 g
Så lagar du
1. Sära på de tinade fiskfiléerna och skär filéerna i bitar. Salta dem.
2. Skala morötterna och ansa alla grönsakerna. Tärna dem.
3. Fräs alla grönsaker i olivolja i en gryta tillsammans med chiliflakes och pressad vitlök tills grönsakerna börjar mjukna.
4. Tillsätt saffran, vin, tomater, vatten, buljongtärningar. Låt sjuda cirka 20 minuter.
5. Tillsätt grädden och finhackad dill. Låt koka upp.
6. Strax före serveringen: Hetta upp soppan och lägg ner fiskbitarna. Låt sjuda försiktigt 2–3 minuter. Smaka av om det behövs mer salt.