Tareqs laxtaco

Publicerat:
2019-10-31Tillagningstid:
En ny tolkning av en mexikansk klassiker. Den här rätten lagar Tareq Taylor över öppen eld i Lyckomaten, för visst blir man glad av att vara ute i naturen?
Ingredienser
4portioner
Dukkha
- 3dlsesamfrön, vita
- 1tskdillfrön
- ½tskchiliflakes
- ½tskcitronpeppar
- 1mskkorianderfrön
- 1msksenapsfrön
- 1tskkryddpeppar
- 1mskspiskummin
- 1½tsksvartpeppar, hel
Mango-limesalsa
- 1mango, tärnad
- 1lime, pressad
- ½röd chili, hackad
- 1mskfärsk mynta, hackad
- 1mskfärsk koriander, hackad
- 1krmsalt
Fisktaco
- 400glaxfilé
- 2mskdukkah
- ½spetskål
- 1mskolivolja
- salladslök
- 1dlmajskorn
- 1avocado
- tacobröd, mjuka eller hårda
Så lagar du
Dukkha
1. Rosta sesamfrön tillsamans med övriga kryddor till det börjar dofta gott och sesamfrönen blir gyllene. Rör ofta!
2. Krossa sedan blandningen i en mortel eller mixa i matberedare.
3. Tillsätt sedan resten (ca 2 dl) orostade sesamfrön och salt.
Mango-limesalsa
Blanda samman alla ingredienser.
Fisktaco
1. Stek laxen i ett hett stekjärn utan fett. Krydda med dukkah. Lägg till sidan på en tallrik.
2. Strimla spetskålen och stek den hastigt i olivolja. Lägg upp på tallrik.
3. Strimla samtliga grönsaker och lägg i skålar. Servera med mango-limesalsa.