Fisktacos

Publicerat:
2014-11-12Tillagningstid:
Panerad och krispig fisk som passar perfekt som tacos med smarriga tillbehör.
Ingredienser
4portioner
- 400gsejfilé eller torsk
- 250mlvetemjöl
- 2tskmajsstärkelse
- ½tskbakpulver
- ½tskbikarbonat
- 1tsksalt
- 2msksmält smör
- 300mlljus öl
- 500mlmatolja
Picklad lök
- 1stsilverlök
- 1strödlök
- 0,5dlvatten
- 0,5dlsocker
- 0,5dläppelcidervinäger
Sås
- 2dlmatlagningsyoghurt
- 1dlsambal oelek (eller efter eget behag)
- 1stcitron, rivet skal och saft
Till servering
- 8sttacoskal
- 1stkrispigt salladshuvud
- 16-20stcocktailtomater
- 4stsalladslökar
- 200gkrispig sallad
Så lagar du
Fisken
1. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret. Tillsätt det ljusa ölet tills du har fått en konsistens som liknar våt färg.
2. Skär ner fisken i små bitar och lag bitarna i smeten.
3. Hetta upp oljan till ca 160 grader och lägg i några fiskbitar i taget. Fritera tills bitarna är gyllenbruna. Ta upp och låt bitarna rinna av på hushållspapper.
4. Servera i tacoskal med sallad, salladslök, tomater, picklad lök och sås.
Picklad lök
1. Skala och skiva löken tunt. Blanda samman vatten, socker och vinäger.
2. Lägg i löken och låt allt ligga och dra minst 30 minuter.
Sås
1. Blanda samman ingredienserna.