Krispiga fisktacos

Publicerat:
2020-10-22Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Tortillas
- 5dlmasa harina majsmjöl, hittas i välsorterade etniska butiker
- 4dlvarmt vatten
- 1tsksalt
Pico de gallo
- 3tomater, ekologiska
- 1kruk(or)koriander
- 1silverlök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1chilifrukt
- 2limefrukter, saften
- salt och peppar
Avokadokräm
- 2avokado
- 1lime
- 1mskolivolja
- salt
Friterad sik eller gös
- 300ggös eller sik
- 1dlvetemjöl
- 2ägg
- 3dlpanko, ströbröd
- strimlad rödkål till servering
Så lagar du
Tortillas
1. Blanda majsmjöl och salt.
2. Häll i vattnet och blanda med handen till en smidig deg som inte är för torr.
3. Täck och låt vila ca 30 minuter.
4. Forma degen till golfbollsstora bollar.
5. Pressa bollarna mellan bakplåtspapper t.ex. med en stekpanna.
6. Stek i gjutjärnspanna ca 1 minut, vänd och kör 30 sekunder till.
7. Håll varma under handduk tills de är dags att serveras.
Pico de gallo
1. Finhacka alla ingredienserna.
2. Smaka upp med limesaft, salt och peppar.
Avokadokräm
Mixa avokadon slät tillsammans med limejuice, olivolja och salt.
Friterad sik eller gös
1. Skär fisken i bitar på ca 30 gram.
2. Vänd fiskbitarna i mjöl och ägg och till sist i panko.
3. Fritera på 160 grader tills fiskbitarna är gyllene, ca 2-3 minuter.
4. Garnera med finstrimlad rödkål.