Ingredienser
4portioner
- 600gbenfri fiskfilé, Msc-märkt
- 1stekologisk lime, skalet
- ½ströd spansk peppar
- 2stvitlöksklyftor
- 4cmfärsk ingefära, riven
- 1mskolivolja
Tillbehör
- 1stekologisk lime, klyftad
- 3dlfärdig tacosalsa
- 3 dlgräddfil
- 100gost, riven
- 1burk(ar)majs
- ½paketcocktailtomater, hackade
- 8stmjuka tortillas eller 12 små tacotubs
Avokadosalsa
- 2stavokado, hackade
- 1stlime, pressad
- 1ströd lök, hackad
- ½ströd spansk peppar, hackad
- salt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Gnid in fisken med rivet limeskal (spara resten till salsan nedan), spansk peppar, vitlök, ingefära och olja. Salta och ställ åt sidan.
3. Gör avokadosalsa (nedan), lägg upp och duka fram önskade tillbehör. Värm tortillas eller tacoskal i ugnen några minuter.
4. Grilla fisken i het panna så att den är just färdig de vill säga har en lite mjuk kärna längst in. Lägg upp på ett fat och dela den försiktigt med en gaffel. Njut!
Avokadosalsa:
1. Blanda samtliga ingredienser.