Fixarfesten - Dantes frukttårta

Publicerat:
2022-03-02Tillagningstid:
Ananas på allt! Så också på denna fräscha och extremt lättlagade frukttårtan! Den är lite som en chokladfondue. När du skär i kakan ska det välla ut chokladsås!
Ingredienser
- 1 ststor vattenmelon (gärna avlång för då blir tårtan högre!)
- 1 stananas
- 1literjordgubbar
- 300ghallon
- mynta/basilika/grön ört/ätbara blommor
- chokladsås (att fylla mitten med)
Chokladsås
- 1dlkakao
- 1dlvatten
- 1dlströsocker
- salt
Så lagar du
Fruktdelning
- Skala vattenmelonen med en kniv och dela den så att den förblir rund och så att ena delen är ⅔ av melonen. Det ska bli som “tårtbottnar”, där den ena tårtbotten är lite högre än den andra. Den mindre “tårtbottnen” ska dessutom skäras så att diametern är mindre än för den större melonbiten. Tänk dig en bröllopstårta, där den översta biten ofta är lite mindre. Detta var svårt att förklara i text, men om du tittar på tårtbilden så tror jag att du förstår!
- Skär ut ett hål ur den undre melondelen. Detta hål ska sedan fyllas med ananasbitar.
- Skär ut mitten av den övre vattenmelonbiten, så att det finns plats att hälla i massa chokladsås! (OBS hålet ska inte vara större än att toppen av ananasen kan användas som lock!)
- Skala ananasen (OBS spara toppen med bladen), dela den i fyra båtar och skär bort stammen. Dela därefter ananas i små munsbitar.
- Snoppa jordgubbarna och dela dem i kvartar.
Chokladsås
- Koka ihop sockret, vattnet och kakaon.
- Häll i en nypa salt och låt svalna.
Montering
- Placera den stora melonbiten i botten. Fyll hålet med ananasbitar. Lägg på den andra vattenmelonbottnen och fyll hålet med chokladsås. Sätt på ananastoppen med dess blad som lock!
- Garnera med jordgubbar och hallon, eller vad du nu tycker om för frukter! Avsluta med lite mynta eller basilika. Njut!