Fixarfesten- Dantes mästaremaräng

Publicerat:
2022-04-04Tillagningstid:
Marängsviss är en dessert för riktiga mästare! Här är min variant med marängklubbor!
Ingredienser
8portioner
Maräng & marängklubbor
- 6stäggvitor
- 4dlströsocker
- geléfärger (fina färger)
- pinnar till klubborna
Montering
- vispgrädde
- maränger
- bananer
- jordgubbar
- chokladsås
- kolasås
- guldströssel
Så lagar du
Marängklubbor
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvita i en bunke. När det börjar bli ett skum tillsätter du lite socker åt gången. Vispa tills marängen är glansig och fast. Du vet att den är klar när du kan vända uppochned på bunken.
- Dela upp i så många små skålar som du har färger. Tillsätt färg och rör om tills marängen färgats.
- Ta fram en spritspåse och sätt på en tyll. Lägg i marängen.
- Ta fram en plåt som du klär i bakplåtspapper. Lägg ut klubbpinnarna och spritsa klubbor på pinnarna.
- Grädda i ugnen på 100 grader i 75 minuter.
- Tips: Här kan du också färga marängsmeten med olika geléfärger. Spritsa på bakplåtspapper med lite olika tyllar så får du färgglada och variationsrika maränger att ha i marängsvissen!
Montering
- Dela bananer och jordgubbar i ätvänliga bitar. Varva vispgrädde, frukt och maränger. Dekorera med marängklubborna och strössel. Ät med glass!