Fixarkorv i bröd

Publicerat:
2021-02-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 3,5dlvatten
- 0,25paketjäst
- 1tskpaprikapulver
- 3tsksalt
- 2msksocker
- 600gvetemjöl
- 8stkorvar
- 2stägg
Så lagar du
1. Blanda vatten, jäst, paprikapulver, salt och socker tills jästen upplösts.
2. Blanda ner mjölet. Knåda tills degen är smidig, i ca 5-10 minuter.
3. Jäs i rumstemperatur i 2-3 timmar.
1. Tänd elden. Placera kolen/veden på en sida så att det går att baka korvarna på indirekt värme, annars är risken stor att de bränns.
2. Dela degen i åtta lika stora bitar.
3. Linda in varje korv med deg så att nästan hela korven täcks. En liten bit av varje korv ska sticka ut!
4. Pensla korvbröden med uppvispat ägg. Detta för att de ska bli vackert gyllenbruna.
5. Placera de inbakade korvarna i en ugnsform med bakplåtspapper i botten. Täck över med aluminiumfolie och baka på elden i ca 20 minuter. OBS. Det är viktigt att vaka över korvarna. Om det är för varmt, flytta längre från glöden. De är färdiga när bröden är gyllenbruna och korvarna varma.
6. Servera med ketchup och senap.