Fläderbärssaft

Publicerat:
2020-06-12Tillagningstid:
Fläderbärssaft är lättlagad lyx som går att frysa. Njut den året om när du vill ha sommarkänsla i magen.
Ingredienser
- 1kgfläderbär
- 2litervatten
- ca 2kgsocker
- 4citroner
- 5-6äpplen
Så lagar du
1. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
2. Rensa och skölj bären medan du väntar på uppkoket.
3. Lägg bären i en bunke som tål hett vatten.
4. Häll över det kokheta vattnet i bunken och rör om.
5. Häll tillbaka i grytan och låt småkoka i 15 minuter.
6. Kyl och förvara i kylen i tre dygn.
7. Sila av saften och häll i väl rengjorda flaskor.
Tips
Vill du vara helt säker på att du inte får in några mikroorganismer i saften kan du koka upp den helt snabbt innan du tappar den på flaska.