Fläsk och kål i wok

Ingredienser
4portioner
- 300gfläskkarré, tunt skivad
- 1dlkinesiskt vin
- 3klyfta(or)vitlök, tunt skivade
- 3msksolrosolja
- 2mskfermenterade sojabönor, torkade
- ½spetskålshuvud
- 1gul lök
- 1-2morötter
- ½dlkinesisk soja
- salt
- ris till servering
Så lagar du
1. Lägg det strimlade köttet i en skål och slå på vinet och vitlöken. Låt köttet marinera i ca 20 minuter.
2. Under tiden: strimla spetskål, gul lök och morötter.
3. Hetta upp en stor wok och slå i oljan. Stek köttet och sojabönorna i oljan tills det är genomstekt och har fått fin färg.
4. Ta upp köttet ur woken och lägg det i en djup tallrik - försök att behålla oljan i woken.
5. Stek grönsakerna i samma olja på högsta värme i ca 1 minut. Tillsätt köttet och all köttsaft. Tillsätt soja och smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Servera som det är eller med lite kokt ris.