Fläskfilé med stekta grönsaker och rösti

Publicerat:
2016-06-01Tillagningstid:
Snabblagad middag med mycket smaker. Du kan själv variera vilka grönsaker du vill servera till fläskfilén.
Ingredienser
4portioner
Fläskfilé
- 600gfläskfilé
- 2msksmör
- salt och peppar
- 1stpaprika
- 150gchampinjoner
- 150gsockerärtor
- 1dlvitt vin
- 1mskhöns- eller oxfond
- 1mskvinäger
- 1mskhonung
- 1tskkinesisk soja
Rösti
- 800gkokt riven potatis
- 100griven ost
- 2msksmör
- salt och peppar
Så lagar du
1. Blanda potatis och ost med salt och peppar. Hetta upp smör i en panna och lägg i potatisen och tryck till den något.
2. Låt potatisen ligga still i pannan tills den fått fin färg och vänd runt den (använd gärna ett fat som hjälp för att vända röstin). Stek den på andra sidan till röstin är genomvarm.
3. Skiva fläskfilén i tunna skivor och strimla grönsakerna. Stek köttet i smör på hög värme tills det fått fin färg, salta och peppra.
4. Lyft ur köttet och stek grönsakerna hastigt.
5. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt vin, fond, vinäger, honung och soja. Låt allt koka ihop någon minut och servera med röstin.