Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

  • 2
    fläskfiléer, ca 1,2 kg
  • smör till stekning
  • 2tsk
    salt
  • 0,5tsk
    nymald svartpeppar
  • 400g
    champinjoner
  • 1
    purjolök
  • 2
    röda paprikor
  • 1
    grön paprika
  • 300g
    ca, kryddiga korvar, t ex kabanosser
  • 1dl
    torr sherry
  • 4dl
    créme fraiche
  • 1msk
    kinesisk soja

Tillbehör:

  • Ris eller bulgur

Så lagar du

1. Putsa och skär filéerna i cm-tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn dem på båda sidor. Salta och peppra. Flytta över dem till en stor gryta.

2. Skiva champinjonerna och stek dem i smör tills de börjar få färg. Flytta över till grytan.

3. Ansa och skiva purjolöken. Tärna paprikan. Skiva korven. Stek korven, tillsätt purjolöken och paprika och låt dem fräsa med. Häll över alltsammans i grytan.

4. Blanda sherry, creme fraiche och soja i stekpannan och koka upp. Häll såsen i grytan. Låt sjuda under lock ca 5 min. Servera med ris eller bulgur.

Dela det här receptet med dina vänner!