Fläskfilégryta

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
- 2fläskfiléer, ca 1,2 kg
- smör till stekning
- 2tsksalt
- 0,5tsknymald svartpeppar
- 400gchampinjoner
- 1purjolök
- 2röda paprikor
- 1grön paprika
- 300gca, kryddiga korvar, t ex kabanosser
- 1dltorr sherry
- 4dlcréme fraiche
- 1mskkinesisk soja
Tillbehör:
- Ris eller bulgur
Så lagar du
1. Putsa och skär filéerna i cm-tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn dem på båda sidor. Salta och peppra. Flytta över dem till en stor gryta.
2. Skiva champinjonerna och stek dem i smör tills de börjar få färg. Flytta över till grytan.
3. Ansa och skiva purjolöken. Tärna paprikan. Skiva korven. Stek korven, tillsätt purjolöken och paprika och låt dem fräsa med. Häll över alltsammans i grytan.
4. Blanda sherry, creme fraiche och soja i stekpannan och koka upp. Häll såsen i grytan. Låt sjuda under lock ca 5 min. Servera med ris eller bulgur.