Fläskkarré

Fläskkarré

Publicerat:

Tillagningstid:

Festlig rätt där fläskkarrén först steks i smör för att sedan gå klart i ugnen tillsammans med honung, chili, vitlök och ingefära.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 800g
    hel fläskkarré utan ben
  • 2 msk
    smör
  • 2msk
    flytande honung
  • ½st
    röd chili
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    ingefära
  • 1 ½tsk
    salt
  • 1dl
    vatten, till skyn

Örtblandning

  • skal från 1 lime
  • persilja eller koriander, finhackad
  • salt och peppar
  • några msk olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Stek fläskkarrén i smör så att en får fin färg runt om.

3. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör och lägg sedan över den i en ugnsfast form men spara stekfettet i pannan till senare.

4. Blanda honungen, urkärnad och finhackad chili, finhackad vitlök, riven ingefära, salt och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen.

5. Sätt in karrén i ugnen i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen är 70 grader.

6. Ta ut och svep in i aluminumfolie tills den ska serveras.

7. Häll vatten i stekpannan du använde till karrén och låt koka upp.

8. Blanda limeskalet med finhackade örter och salt och peppar.

9. Skär karrén i tunna skivor. Ringla över skyn från stekpannan, lite olivolja och örtblandningen. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!