Fläskkarré

Publicerat:
2013-02-19Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 800ghel fläskkarré utan ben
- 2 msksmör
- 2mskflytande honung
- ½ströd chili
- 4stvitlöksklyftor
- 1mskingefära
- 1 ½tsksalt
- 1dlvatten, till skyn
Örtblandning
- skal från 1 lime
- persilja eller koriander, finhackad
- salt och peppar
- några msk olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Stek fläskkarrén i smör så att en får fin färg runt om.
3. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör och lägg sedan över den i en ugnsfast form men spara stekfettet i pannan till senare.
4. Blanda honungen, urkärnad och finhackad chili, finhackad vitlök, riven ingefära, salt och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen.
5. Sätt in karrén i ugnen i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen är 70 grader.
6. Ta ut och svep in i aluminumfolie tills den ska serveras.
7. Häll vatten i stekpannan du använde till karrén och låt koka upp.
8. Blanda limeskalet med finhackade örter och salt och peppar.
9. Skär karrén i tunna skivor. Ringla över skyn från stekpannan, lite olivolja och örtblandningen. Servera!