Fläskkarré med vitlök
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1kgfläskkarré med ben
- 3mskrosmarin
- 4stvitlöksklyftor
- 1tsksvartpeppar
- 1mskhavssalt
- 2mskolivolja
- 1/2stlök
- 1/2stpurjolök
- 3dlvitt vin
Så lagar du
Skär loss fläskkarrén nästan helt från benet, låt bara en liten bit sitta fast,
så att köttet kan läggas tillbaka fint på benet. Blanda rosmarin med hackad vitlök, peppar och havssalt och gnid in det i köttet. Tryck ihop köttet mot benet och bind ihop med steksnöre.
Lägg steken i en eldfast form tillsammans med olivolja, lök, purjolök och 1 dl
av det vita vinet. Ställ den i 30 minuter i 200 grader varm ugn. Ta ut och häll över resten av vinet och stek i ugnen i ytterligare 29 minuter.