Fläskkarré med vitlök

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    fläskkarré med ben
  • 3msk
    rosmarin
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 1msk
    havssalt
  • 2msk
    olivolja
  • 1/2st
    lök
  • 1/2st
    purjolök
  • 3dl
    vitt vin

Så lagar du

Skär loss fläskkarrén nästan helt från benet, låt bara en liten bit sitta fast,

så att köttet kan läggas tillbaka fint på benet. Blanda rosmarin med hackad vitlök, peppar och havssalt och gnid in det i köttet. Tryck ihop köttet mot benet och bind ihop med steksnöre.

Lägg steken i en eldfast form tillsammans med olivolja, lök, purjolök och 1 dl

av det vita vinet. Ställ den i 30 minuter i 200 grader varm ugn. Ta ut och häll över resten av vinet och stek i ugnen i ytterligare 29 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!