Fläskkarréskivor med bondbönsallad

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    färsk timjan
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2st
    citroner
  • 1/2tsk
    svartpeppar
  • 1tsk
    citrontimjan
  • 4st
    karréskivor utan ben

Sallad:

  • 500g
    djupfrysta bondbönor
  • 150g
    stora vita bönor på burk
  • 1st
    rödlök
  • 4dl
    basilikablad
  • 2ml
    slätbladspersilja
  • 1liter
    ruccola

Dressing:

  • 2 1/2msk
    olivolja
  • 2st
    citroner
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Lägg plastfolie över och under karréskivorna och bulta ut dem tunt. Blanda timjan, vitlök, citronskal, svartpeppar och citrontimjan. Strö det över karréskivorna och låt dem ligga i 15 min.

Blanda bondbönorna med burkbönorna, lök, basilika och persilja.

Till dressingen blanda 2 msk av olivoljan med hälften av citronsaften, salta och peppra. Häll hälften över salladen och blanda lätt. Häll resten över rucolan och blanda lätt.

Grilla köttskivorna på ett oljat, hett grilljärn, ca 1 min. per sida. Ta dem av värmen och pressa över resten av citronen.

Lägg upp bönsalladen på 4 tallrikar. Lägg en grillad köttskiva överst och strö rucolan över alltihop.

Dela det här receptet med dina vänner!