Fläskkarréskivor med bondbönsallad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1mskfärsk timjan
- 2stvitlöksklyftor
- 2stcitroner
- 1/2tsksvartpeppar
- 1tskcitrontimjan
- 4stkarréskivor utan ben
Sallad:
- 500gdjupfrysta bondbönor
- 150gstora vita bönor på burk
- 1strödlök
- 4dlbasilikablad
- 2mlslätbladspersilja
- 1literruccola
Dressing:
- 2 1/2mskolivolja
- 2stcitroner
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Lägg plastfolie över och under karréskivorna och bulta ut dem tunt. Blanda timjan, vitlök, citronskal, svartpeppar och citrontimjan. Strö det över karréskivorna och låt dem ligga i 15 min.
Blanda bondbönorna med burkbönorna, lök, basilika och persilja.
Till dressingen blanda 2 msk av olivoljan med hälften av citronsaften, salta och peppra. Häll hälften över salladen och blanda lätt. Häll resten över rucolan och blanda lätt.
Grilla köttskivorna på ett oljat, hett grilljärn, ca 1 min. per sida. Ta dem av värmen och pressa över resten av citronen.
Lägg upp bönsalladen på 4 tallrikar. Lägg en grillad köttskiva överst och strö rucolan över alltihop.