Fläskpannkaka med rotselleri och äpple

Publicerat:
2019-12-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 200ggrissida
- 300grotselleri, tärnad
- 30gsmör
- 2mskrypsolja
- 2stäpple, klyftade
- 50ghasselnötter
- 4ägg
- 3dlvetemjöl
- 5dlmjölk
- 1dlvispgrädde
- smör
- olja
- ½tsksalt
- svartpeppar, nymalen
- 2stpalsternackor
- 2mskrypsolja
- 2mskhonung
- 1dlhavtorn
Så lagar du
Fläskpannkaka
1. Tärna ner grissidan och salta köttet. Lägg köttet, rotsellerin, några klickar smör och olja i en ugnsform på 220 grader ca 10 minuter eller tills det börjar brynas. Vispa under tiden ihop smeten.
2. Börja med mjölet och gå därefter under vispning ner med mjölken och grädden.
3. När du har en slät smet avsluta med äggen och smaka av med salt och peppar.
4. Häll smeten över köttet, lägg i äppelklyftor och hasselnötter och grädda ytterligare ca 40 minuter på 200 grader tills smeten har stelnat.
5. Det klassiska tillbehöret till fläskpannkaka är lingonsylt, här kommer en annan variant, också med hög syra.
Rostade palsternackor
1. Klyfta palsternackorna, ringa över lite olja.
2. Rosta i ugnen 15-20 min på 200 grader.
3. Lägg till honungen, havtornen och kör 5 minuter till.