Flatbread med kardemumma med lax och yoghurtsås

Publicerat:
2016-02-03Ingredienser
10portioner
Flatbread
- 4½dlvetemjöl
- ½tsksalt
- ½tskbakpulver
- 1tskmalen kardemumma
- 50gsmör, rumstempererat
- 1½dlhett vatten
Lax
- 1mskharissa
- 2mskkokossocker
- ½mskcitronsaft
- 300gvarmrökt lax
Yoghurtsås
- 2½dlturkisk yoghurt
- 1½mskcitronsaft
- 1mskhonung
- 1stcitron, skalet
- salt och peppar
Till servering
Så lagar du
Flatbread
1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt smöret och häll i det heta vattnet.
2. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg. Täck skålen och låt vila i 15 minuter.'
3. Forma små bollar av degen och kavla ut till tunnbröd.
4. Stek bröden på en torr och het panna på båda sidorna. Vänd på brödet då det börjat bubbla ordentligt.
Lax
1. Blanda harissa, kokossocker och citronsaft i en liten skål, smaksätt med salt.
2. Bred blandningen över laxen, så att den täcker hela ytan
3. Smält sockret med en brännare, eller grilla i ugnen i ca 2 minuter.
Yoghurtsås
Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera lax, sås och skivad gurka på den nystekta bröden.
Tips: Om du vill kan du pickla gurkan på samma sätt som grönsakerna i hot dog-receptet.