Flatbröd med endive och radicchio

Publicerat:
2018-02-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- ½paketjäst
- 2dlljummet vatten
- 1nypa(or)socker
- 1mskolivolja + lite extra
- 4½dlvetemjöl
- 2endiver skurna i kvartar på längden eller radicchioblad från 1 salladshuvud
- 1/4tsksalt
Så lagar du
1. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt socker. Häll i resten av vattnet samt olivolja.
2. Tillsätt sedan lite mjöl i taget tills du har en fast deg som släpper från kanterna. av vattnet samt olivolja. Tillsätt sedan lite mjöl i taget tills du har en fast deg som släpper från kanterna. Lägg tillbaka i bunken, täck med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Dela degen i fyra delar och kavla varje del till ett runt bröd. Lägg upp på bakplåtspapper.
5. Pensla med olivolja och strö över lite flingsalt. Lägg på endiver och pressa in dem i brödet med handflatan.
6. Baka bröden i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
Tips
Servera med en god, krämig ost som färsk ricotta, chevre eller en brillat savarin till exempel.