Flundrafiléer med vit sås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

<b>Fisk</b>

  • 8
    skrubbskäddafiléer
  • smör

olivolja

    salt

      peppar

        <b>Sås</b>

        • 4dl
          fiskbuljong
        • 2dl
          vitt vin
        • 1dl
          grädde
        • 3msk
          smör

        pressad potatis

          kokta grönsaker

            Så lagar du

            Sätt ugnen på 150 grader.

            Lägg upp fisken på en plåt och lägg en klick med smör och några

            droppar olivolja ovanpå vardera filé. Salta och peppra.

            Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på tjocklek.

            Koka ner buljong, vitt vin, grädde och smör till hälften.

            Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg fisken i en djup tallrik med

            pressad potatis och kokta grönsaker. Slå över såsen och servera!

            Dela det här receptet med dina vänner!