Fondant d´amour (Chokladbakelse med lingongrädde)

Fondant d´amour (Chokladbakelse med lingongrädde)

Ingredienser

6portioner

  • 110g
    smör
  • 100 g
    mörk choklad+6 små bitar
  • 1msk
    kakao
  • ½dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    frystorkat kaffe
  • 1nypa(or)
    salt
  • 3st
    ägg
  • ½dl
    ljust muscovadosocker

Lingonkräm:

  • 2dl
    vispgrädde
  • 200 g
    naturell färskost
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    kardemumma, nystött
  • 1 dl
    lingonsylt

Till garnering: lingon, rivet citronskal, pistaschkärnor

    Så lagar du

    Gör lingonkräm. Smöra 6 små, ugnsfasta formar. Sätt ugnen på 175?. Smält resterande smör och choklad i vattenbad eller micro. Blanda samtliga torra ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner chokladblandningen och sikta i mjölblandningen. Rör om och häll i formarna, lägg en chokladbit i varje form. Grädda ca 7 minuter, låt stå 5 minuter och servera med lingonkräm eller vaniljglass.

    Vispa grädde, färskost, vaniljsocker och kardemumma krämigt med elvisp. Rör ner sylt, ställ i kyl till servering.

    Dela det här receptet med dina vänner!