Ingredienser
6portioner
- 110gsmör
- 100 gmörk choklad+6 små bitar
- 1mskkakao
- ½dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1tskfrystorkat kaffe
- 1nypa(or)salt
- 3stägg
- ½dlljust muscovadosocker
Lingonkräm:
- 2dlvispgrädde
- 200 gnaturell färskost
- 1tskvaniljsocker
- 1nypa(or)kardemumma, nystött
- 1 dllingonsylt
Till garnering: lingon, rivet citronskal, pistaschkärnor
Så lagar du
Gör lingonkräm. Smöra 6 små, ugnsfasta formar. Sätt ugnen på 175?. Smält resterande smör och choklad i vattenbad eller micro. Blanda samtliga torra ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner chokladblandningen och sikta i mjölblandningen. Rör om och häll i formarna, lägg en chokladbit i varje form. Grädda ca 7 minuter, låt stå 5 minuter och servera med lingonkräm eller vaniljglass.
Vispa grädde, färskost, vaniljsocker och kardemumma krämigt med elvisp. Rör ner sylt, ställ i kyl till servering.