Fransk äppelkompott

Publicerat:
2015-10-07Tillagningstid:
En vuxen äppelkompott med kryddig, fyllig smak. Fin att servera till olika fläskrätter, till exempel porchetta.
Ingredienser
8portioner
- 3dlcider
- 50gsmör
- 8stäpplen, tex gravensteiner
- 2mskhonung
- 2mskcalvados (äppelbrännvin) eller mörk rom
- 1stkanelstång
Så lagar du
1. Skala, kärna ur och skär äpplen i kvartar.
2. Stek äppleklyftorna i smör tills de fått lite färg. Häll i honung, cider och Calvados och låt sjuda i 15 – 20 minuter tills äpplena mjuknat men fortfarande håller ihop.
3. Ta undan äpplena. Lägg i kryddor och låt resten av ingredienserna koka ner till en tjock sås. Smaka av med honung och häll över äpplena. Låt svalna.