Fransk biff med falsk bearnaise

Publicerat:
2020-10-28Tillagningstid:
"Det är såsen som gör susen" är en kliché men i det här fallet stämmer det verkligen. Samma köttbit ger tre olika rätter beroende på hur man tillagar den. Den här såsen påminner om en vanlig bearnaisesås med den lilla skillnaden att den inte skär sig lika lätt.
Ingredienser
4portioner
- 500gryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
- pommes frites till servering
- olja till fritering
Falsk bearnaise
- 2kruk(or)dragon
- 100gbladspenat
- 2dlrapsolja
- 2schalottenlökar
- 2mskvitvinsvinäger
- 1ägg
- 1stänkworchestersås
Så lagar du
Falsk bearnaise
1. Värm oljan till 60 grader och mixa den ett par minuter med dragon och spenat.
2. Sila av och låt svalna.
3. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i en skvätt olja. Slå på vinäger och låt den koka ihop tills vinägern kokat in i löken, låt svalna.
4. Knäck ägget i en smal hög bunke och tillsätt den svalnade oljan och löken.
5. Kör ihop med mixerstav, från bottnen uppåt, till en tjock sås.
6. Smaka av med salt, peppar, worchestersås och eventuellt lite mera vinäger.
Biffen
1. Stek biffen i grillpanna till önskad temperatur.
2. Servera med falsk bearnaise och friterade pommes frites.