Fransk nougat med pistagenötter

Publicerat:
2018-03-06Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 40gpistagekärnor
- 150gmandel
- 250gsocker
- 125gvatten
- 100gglukos
- 125ghonung
- 75gäggvita
- 1tskflorsocker
Så lagar du
1. Koka mandlarna snabbt och häll av vattnet. Skala mandlarna genom att trycka ut dem ur skalet.
2. Rosta pistagekärnor och mandlar i ugnen på 150 grader i cirka 5 minuter. Kyl.
3. Koka socker, vatten och glukos i en kastrull till 140 grader. Använd termometer. Tillsätt honungen och koka till exakt 148 grader.
4. Vispa till lätt maräng med elvisp. Häll den varma sockerlagen i marängen lite i taget under vispning. Fortsätt vispa tills massan är slät.
5. Skrapa ut massan på ett teflonpapper eller bakplåtspapper och arbeta in de rostade nötterna i massan.
6. Lägg massan i en form, cirka 18x18 centimeter, klädd med bakplåtspapper.
7. Låt svalna i rumstemperatur, gärna till nästa dag.
8. Tag loss nougaten ur formen och strö över florsocker. Skär i lagom stora bitar med en vass kniv.