Fransk potatissallad

Publicerat:
2020-03-18Tillagningstid:
Klassisk potatissallad som passar både till schnitzel och kallskuret. Perfekt till vårens och sommarens smaker! Jag gillar att skiva i rädisor som ger vacker färg, krispighet och blir en god smakbrytning. Knepet är att koka potatisen med skal och blanda den med dressing medan den fortfarande är ljummen. Då sugs de goda smakerna från dressingen in i potatisen och blir helt magiskt gott!
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 1kgfast potatis
- 1gul lök, hackad
- 1mskfransk senap
- 2mskvinäger (valfri sort)
- 0,75dlmatolja tex raps- eller solrosolja
- salt och vitpeppar
Valfritt
- kapris och skivade rädisor
Så lagar du
1. Koka potatisen med skal.
2. Hacka under tiden lök och vispa ihop dressingen: vispa senap och vinäger och tillsätt oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar och ev kapris.
3. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Skala potatisen när den svalnat något.
4. Skär i skivor och blanda försiktigt med lök och dressing. Om potatissalladen känns för stabbig så rör ner några matskedar kokande vatten.