Pauls fräscha sommarsallader

Publicerat:
2013-07-02Ingredienser
Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil
- 1blomkål
- ½gurka
- 1färsklök, skivad
- 2böcklingar
- 1citron
- 1-2dlgräddfil
- 2mskkapris
Solvarma tomater, räkor och marinerat bröd
- 8tomater
- ½gurka
- ½äpple, grönt
- 2paprikor
- 300gsurdegsbröd
- ½vitlöksklyfta
- 1mskvitvinsvinäger
- 2mskolivolja
- 3dlräkor
- tabasco
- basilika
Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing
- 25färska potatisar
- 1knippa(or)späda morötter
- 1knippa(or)ramslök
- 1skiva citron
- 3mskmatolja
- 200grostbiff
- timjan
- salt, svartpeppar
- (färskost)
Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder
- 2literjordgubbar
- 1dlvispgrädde
- 1dlflädersaft
- 3mskolivolja
- 1citron
Så lagar du
Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil
1. Koka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten.
2. Grovriv övrig blomkål och marinera i citronskal, juice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda blomkål med tärnad gurka, kapris och skivad lök. Plocka böckling över salladen och toppa med gräddfil.
Solvarma tomater, räkor och marinerat bröd
1. Riv 2 st tomater, 1/5 dels gurka, ½ äpple och ½ paprika på rivjärnet. Blanda med vinäger,½ riven vitlök, vinäger och olivolja.
2. Smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
3. Tärna brödet och blanda med dressingen. Låt dra. Skär övrig tomat och låt tempereras i solen. Blanda med tärnad gurka, skivad paprika och räkor.
4. Fördela brödet i salladen och toppa med räkor och basilika.
Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing
1. Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva. Koka tills nästan klara. Lägg i morötter i c. 2min. slå bort vatten och kyl i kallt vatten. Häll av och låt rinna av.
2. Rosta hackad mandel med lite salt. Blanda med citron och strimlad ramslök.
3. Skär rostbiff i tunna strimlor. Salta och peppra runt om och stek hastigt. Skär i tärningar och blanda med mandeldressing. Späd med neutral olja.
4. Fördela potatis och morötter i botten. Toppa med rostbiffdressing och färskost.
Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder
1. Skölj och dela jordgubbar. Blanda med flädersaft och fördela på fatet. Vispa grädde och klicka ut. Ringla olivolja över och riv citronskal över helheten.