Frasgratinerad ädelost

Frasgratinerad ädelost

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 4
    fänkålsstånd
  • 1,5liter
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • saften av 1 citron
  • 1dl
    mellangrädde
  • 0,5tsk
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar
  • 3skiva(or)
    ljust bröd
  • 1bit(ar)
    ädelost, ca 140 gr

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Koka upp vatten, salt och citronsaft.

3. Ansa och skär fänkålen i stor bitar och koka dem ca 12 min, tills de känns mjuka.

4. Häll av vattnet och lägg fänkålen i en ugnssäker form. Blanda grädde, salt och peppar. Häll blandningen över fänkålen.

5. Rosta bröden lätt i ugnen så att de blir torra. Skär dem i tärningar och rör samman med ädelost.

6. Fördela blandningen över fänkålen. Gratinera i ugnen ca 7 min tills ost- och brödtäcket fått fin färg.

Grönsakstillbehör som passar att servera till kallskuret, grillad kyckling, biff eller fisk. Förslag på kallskuret bresaola, lufttorkad skinka, salami och kallrökt skinka.

Dela det här receptet med dina vänner!