Frasgratinerad ädelost

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 4fänkålsstånd
- 1,5litervatten
- 2tsksalt
- saften av 1 citron
- 1dlmellangrädde
- 0,5tsksalt
- 1krmnymald svartpeppar
- 3skiva(or)ljust bröd
- 1bit(ar)ädelost, ca 140 gr
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Koka upp vatten, salt och citronsaft.
3. Ansa och skär fänkålen i stor bitar och koka dem ca 12 min, tills de känns mjuka.
4. Häll av vattnet och lägg fänkålen i en ugnssäker form. Blanda grädde, salt och peppar. Häll blandningen över fänkålen.
5. Rosta bröden lätt i ugnen så att de blir torra. Skär dem i tärningar och rör samman med ädelost.
6. Fördela blandningen över fänkålen. Gratinera i ugnen ca 7 min tills ost- och brödtäcket fått fin färg.
Grönsakstillbehör som passar att servera till kallskuret, grillad kyckling, biff eller fisk. Förslag på kallskuret bresaola, lufttorkad skinka, salami och kallrökt skinka.