Frasiga potatisplättar med romsås

Publicerat:
2016-04-22Crepe Vonassiennes serveras med fluffig och syrlig romkräm som piffig kvällsvickning eller varför inte som förrätt.
Ingredienser
- 250gpotatis
- 10clmjölk
- 2ägg
- 3äggvitor
- 2mskvetemjöl
- 1mskcrème fraiche
- 75skirat smör
- 1liten schalottenlök
- ½dlvitvinsvinäger
- ½dlhackad dragon
- 50grom
- 1dlvispad crème fraiche
Så lagar du
1. Koka potatis i saltat vatten, gör en puré med mjölk och creme fraiche. Låt svalna.
2. Tillsätt mjöl och sedan ett ägg i taget.
3. Vispa äggvitorna hårda och vänd ner i purén.
4. Stek crepen i het panna med lite skirat smör.
5. Finhacka löken och koka ihop med vinäger tills det är torrt. Låt svalna och blanda med vispad creme fraiche, finskuren dragon och rom.