Frikadeller i het tomatsås med fruktcouscous

Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 500gblandfärs
- 1mskspiskummin
- 1stägg
- salt och peppar
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1burk(ar)passerade tomater
- 2mskbalsamvinäger
- 0,5mskdijonsenap
- 1tskharissa
- 2,5dlcouscous
- 1dltorkad frukt
- 0,5dlsultanrussin
- olivolja
- kruspersilja
Så lagar du
Finhacka löken. Blanda lök, färs, ägg, spiskummin, salt och peppar.
Rulla färsblandningen till lagom stora bollar och lägg i en kall panna.
Slå över krossade och passerade tomater, senap och balsamvinäger och låt koka på svag värme. Vänta med att röra om i 5-6 minuter. Låt koka i sammanlagt 20 minuter.
Koka couscous enligt anvisningar på paketet. Blanda sedan couscousen med torkad frukt och russin. Ringla över olivolja och rör ner hackad persilja.