Frisk äppelcreme till rökt kött

Publicerat:
2016-12-19Tillagningstid:
Rökt kött hör julbordet till, men sältan och röksmaken kräver tillbehör som matchar och friskar upp. Som den här lättgjorda röran, med söta och fräschör från äpplen och rondör av färsk pepparrot. Receptet ger 6-7 portioner på en buffé. Går snabbt att göra, men behöver stå 2 timmar i kylen.
Ingredienser
6 - 7portioner
- 400gtunt skivat rökt kött, tex fårfiol, renstek eller rådjur
- 1påse(ar)finbladig sallad
- lite rapsolja, gärna kallpressad
Äppel- och pepparrotscrème
- 2-3stsyrliga svenska äpplen
- 3cmfärsk pepparrot
- ½dlmajonnäs
- ½dlcrème fraiche, 34%
- 1-2krmsalt
- vetpeppar
Så lagar du
1. Creme: Tvätta och strimlar äpplena fint, eller riv äpplena på grova sidan av rivjärnet. Finriv den skalade pepparroten. Blanda majonnäs, crème fraiche och kryddor, vänd ner äpple och pepparror och låt dra i kyl ett par timmar.
2. Servering: Bottna ett fat med salladen, ringla över lite olja. Lägg upp köttet vackert och arrangera äppelcremen som en rand i mitten.