Fritelle di ricotta (Friterade ricotta-munkar)
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8 - 10portioner
- 500gricotta
- 300gströsocker
- 2tskvaniljsocker
- 3stmedelstora ägg
- 500gvetemjöl
- 2mskvalfri likör
- 2dlmjölk
- 30gjäst för söta degar
- ½dlflorsocker
- olja till fritering
Så lagar du
Blanda samman ricotta och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Häll i mjölet och rör till en jämn smet. Rör ner likören. Tillsätt mjölken lite i taget. Det kan behövas mer eller mindre beroende på äggens storlek och mjölsorten. Rör ner jästen, löst i lite ljummet vatten. Låt jäsa ca en timma.
Hetta upp oljan, antingen i fritös eller djup stekpanna. Klicka i 1 msk av smeten. Fritera 6- 8 åt gången tills de får en gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Pudra över med florsocker.