Fritelle di ricotta (Friterade ricotta-munkar)

    Publicerat:

    Ingredienser

    8 - 10portioner

    • 500g
      ricotta
    • 300g
      strösocker
    • 2tsk
      vaniljsocker
    • 3st
      medelstora ägg
    • 500g
      vetemjöl
    • 2msk
      valfri likör
    • 2dl
      mjölk
    • 30g
      jäst för söta degar
    • ½dl
      florsocker
    • olja till fritering

    Så lagar du

    Blanda samman ricotta och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Häll i mjölet och rör till en jämn smet. Rör ner likören. Tillsätt mjölken lite i taget. Det kan behövas mer eller mindre beroende på äggens storlek och mjölsorten. Rör ner jästen, löst i lite ljummet vatten. Låt jäsa ca en timma.

    Hetta upp oljan, antingen i fritös eller djup stekpanna. Klicka i 1 msk av smeten. Fritera 6- 8 åt gången tills de får en gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Pudra över med florsocker.

    Dela det här receptet med dina vänner!