Friterad banan med ingefärssås

Bananer, mjöl, ingefära.

Publicerat:

Banan är en fantastisk frukt att fritera, men tänk på att inte äta för många bara. Det är lätt hänt!

Ingredienser

4portioner

  • 4 st
    ekologiska bananer
  • neutral olja till fritering

Frityrsmet

  • 2dl
    vetemjöl
  • 1msk
    bakpulver
  • 1 1/2 dl
    vatten

Ingefärssås

  • 1/2 dl
    cane syrup (rörsockersirap)
  • 1/2–1 tsk
    finriven färsk ingefära

Tillbehör

  • Vaniljglass eller lättvispad grädde

Så lagar du

Ett riktigt frasigt hölje får bananerna vid friteringen. Det bästa är att ha en friteringstermometer för att få rätt temperatur på oljan. Rörsockersirap finns att köpa färdig i butiken.

1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet och vispa samman till en jämn smet.

2. Riv ingefäran mycket fint och smaksätt rörsockersirapen.

3. Hetta upp oljan till 175°.

4. Halvera bananerna och doppa dem i frityrsmeten. Fritera dem i omgångar tills de har fin färg. Servera genast med vaniljglass eller grädde och ringla ingerfärssås över vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!