Friterad banan med ingefärssås

Publicerat:
2012-10-24Banan är en fantastisk frukt att fritera, men tänk på att inte äta för många bara. Det är lätt hänt!
Ingredienser
4portioner
- 4 stekologiska bananer
- neutral olja till fritering
Frityrsmet
- 2dlvetemjöl
- 1mskbakpulver
- 1 1/2 dlvatten
Ingefärssås
- 1/2 dlcane syrup (rörsockersirap)
- 1/2–1 tskfinriven färsk ingefära
Tillbehör
- Vaniljglass eller lättvispad grädde
Så lagar du
Ett riktigt frasigt hölje får bananerna vid friteringen. Det bästa är att ha en friteringstermometer för att få rätt temperatur på oljan. Rörsockersirap finns att köpa färdig i butiken.
1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet och vispa samman till en jämn smet.
2. Riv ingefäran mycket fint och smaksätt rörsockersirapen.
3. Hetta upp oljan till 175°.
4. Halvera bananerna och doppa dem i frityrsmeten. Fritera dem i omgångar tills de har fin färg. Servera genast med vaniljglass eller grädde och ringla ingerfärssås över vid serveringen.