Friterad banan med mojosås

Publicerat:
2017-10-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4matbananer
- salt
- olja till fritering
Mojosås, ca 2,5 dl
- 1röd paprika, delade i tärningar
- 3tomater
- 2skalade vitlöksklyftor
- ½urkärnad pepparfrukt
- 1tskspiskummin
- 1mskcitronsaft
- 3mskolivolja
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skala matbananen. Det kan vara rätt klurigt om bananen är omogen. Om du inte lyckas att dra av skalet så kan du skära av skalet med kniv. Behåll så mycket av bananen som du kan. Skiva sen bananen i 1,5–2 cm tjocka skivor. Salta lätt.
2. Koka bananen på vanligt sätt som du gör med potatis. Det tar ca 10 minuter.
3. Värm upp en fritös på medelvärme och se till att oljan är ordentligt uppvärmd innan du lägger i bananskivorna. Det ska fräsa till lite när du lägger i bananerna.
4. Fritera tills bananerna är gyllengula. Ta sedan upp bananerna och lägg på ett papper. Tryck till med baksidan av en sked, träslev eller liknande så bananerna plattas till. Stek sedan en gång till i olja så att de blir krispiga.
5. Lägg på papper och salta lite mer. Servera med mojosås.
Mojosås
1. Blanda alla ingredienserna i en glasmixer eller i en matberedare. Mixa såsen slät i ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
2. Gör gärna såsen en dag före servering för att all smak ska komma fram. Häll upp i en liten skål och servera med valfritt tillbehör.